неделя, 18 май 2014 г.

Фритата


Мисля, че така му казват в Италия, а аз го наричам 
"мързелив" омлет. 
Това приготвих за хапване тази вечер. 
Ето и рецептата:

400 г спанак
6 стръка пресен лук
300 г сирене
девисил
мента
джоджен
6 яйца
2 -3 с.л. брашно
100 мл пилешки бульон

Нарязах спанака, лука, девисила, ментата и джоджена на ситно, добавих натрошеното сирене (използвам само домашно козе, което прави баща ми). Разбих яйцата, брашното и бульона и сместа добавих при зелениите. Разбърках и изсипах във форма за торта, покрита с хартия за печене. Пекох на 200 градуса около 30-40 минути.


Сервирах с прясна зелена салата и кисело мляко. 



На следващата фритата, обаче, ще добавя и няколко стръка пресен чесън или ще направя сос от кисело мляко, чесън и копър...  надявам се да се получи също толкова вкусна, колкото беше и тази...

Опитай и ти! Да ти е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Още приумици