четвъртък, 22 май 2014 г.

Свинско с качамак

Поредната приумица, поредната импровизация. 
 Едно свинско джоланче стоеше самотно във фризера и се зачудих как да го сготвя, но и да е вкусно, и крехко. 
Е, измислих му ароматна марината:
 - 2 с. л. соев сос,
 - 3 стръка пресен лук
 - 1 ч. л. чер пипер
 - 1 ч. л. комион
 - щипка сол
Та това, объркано с месцето,  престоя в хладилника около 6 часа и после влезе за около час във фурната, докато се изпече.

През това време наситних 6 стръка пресен лук и 3 стръка чесън. Задуших ги леко под капак и добавих около 400 г спанак. Добавил 1 с. л. "Пикантина" и оставих настрана, за да приготвя качамака.

 В 1,250 мл вода добавих кубче пилешки бульон, 1 с. л. олио, щипка чер пипер и 250 г царевичен грис. Варих десетина минути на тих огън до готовност и ...  

Върху готовото месце изсипах първо лука и спанака, а отгоре - качамака


Приготвих малко запръжка от 1 с. л. олио и 1 ч. л. червен пипер, разбърках и запекох за около 10 мин. във фурната.  После поръсих с настърган кашкавал.
 Не очаквах да е толкова вкусно. хапнахме тази вкусотийка със зелена салата и запотена чаша с бира... облизахме си пръстите. 




Опитай и ти! Да ти е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Още приумици