сряда, 17 юли 2013 г.

Баница с тиквички

    Когато кажем баница всички си представяме онова навито вкусно и с аромат на изпечени кори, сирене и яйца, ястие, което неминуемо предизвиква и спомени от детството ни на село при баба... Е, поне аз съм така - баба правеше вкусна бъркана баница с яйца и сирене, но и сладка баница "Розички", която също много обичах да си хапвам.

    Аз сега казвам баница на всяко ястие, приготвено с точени кори.

И реших да спретна една такава баница, с продукти останали в хладилника:

- 1 п. кори за баница; 
- запържих 2 големи глави лук, 2 тиквички - нарязани на ситно, десетина скилидки чесън, сол, черен пипер, копър.
- към студените задушени тиквички добавих 6 яйца, половин кутийка нахут, 2 парчета наденица /на кубчета/, 20 г настърган кашкавал.
Обърках всичко и намазах корите с него...




Метнах баницата във фурната и... след около 30-40 минути беше готова!




След като поизстина, я сервирах с бира, айран и сок от праскови... на кой както му харесва...:)

Опитайте и вие! Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Още приумици