четвъртък, 17 юли 2014 г.

Солени мъфини / кюфтета от тиквички

        Тиквичките са любимият ни зеленчук по това време на годината и с удоволствие ги приготвям, като се стремя да са вкусни, но и ястието добре да изглежда.
        Днес реших 3-те тиквички, с които разполагах, да са тиквени кюфтета и понеже не ми се стоеше пак пред печката да се пека и аз, реших да ги опека във формичките за мъфини. Някъде в нета бях чела подобна рецепта и импровизирах.


Ето и продуктите:
3 тиквички
4 яйца
200 г сирене
чесън, сол, копър
6 филии пълнозърнест хляб за тостер
шепа гъби печурки /запържени леко в масло/
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
     Настъргах тиквичките, посолих ги и ги оставих да си пуснат водата. Отцедих ги и към тях добавих останалите продукти. 

     От филийките, с чаша, изрязах по две кръгчета, които леко намазних и  наредих, на дъното на формата за мъфини. Отгоре сипах по една лъжица от сместа и... във фурната, загрята на 220 градуса за 5 мин., а после намалих на 200 градуса за още около 30 минути. Когато бяха почти готови ги извадих, посипах гъбите, а после и кашкавала. Запекох още малко и... готово!
     Носеше се страхотен аромат, изглеждаха апетитно и нямах търпение да извадя едно поне, за да разбера дали се е получило добре. Е, оказа се, че се е получило... повече от добре, защото си ги хапнахме с удоволствие... поляти с обичайния сос - кисело мляко с чесън и копър.


Ако искате, опитайте и вие! 
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Още приумици