понеделник, 8 юли 2013 г.

Пай с кайсии

Всички знаем за лечебните свойства на кайсиите и добре знаем, че когато са в прясно състояние, са най-вкусни. Е, и аз така - предпочитам ги пресни, току-що откъснати от дървото. Но днес останаха няколко кайсии, които реших да използвам, за да направя... пай. Да, пай с кайсийки...

Ето и рецептата:
- за тестото:
3 ч.ч. брашно се претриват с 250 г масло или маргарин. После се добавят 1 яйце, 1 бакпулвер, 2 с.л. кисело мляко, 1 ванилия и ако е нужно - още брашно за замесването на тесто. Оставя се за около половин час в хладилника и после се разточва и оформя според големината на тавата и формата, която искам да има пая.



А кайсийките... около килограм, нарязах на половинки и сложих да се варят в 1 ч.ч. карамелизирана захар. Когато се посгъстиха, ги охладих и изсипах върху тестото. Оформих красивата решетка отгоре и... на топличко във фурната.




А послееее.... трябваше да чакаме, за да се охлади и да хапнем вкусен пай с кайсии.





Опитайте и вие! Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Още приумици