Обичам да гледам и готварски предавания, а от българските много харесвам "Черешката на тортата". Идеята за това вкусно заешко в горчица ми даде Любомир Ковачев. Разбира се аз лекичко промених изпълнението, но резултат наистина бе впечатляващ.
И така...
В тавата нарязах зеленчуци по избор, а в момента имах моркови, гъби и шепа чери домати. Посолих ги.
След това обилно намазах всяко парче с горчица. Подредих месцата в тавата върху зеленчуците. Налях 1 ч. ч. вода и покрих с фолио. Печох за около час - час и половина на 200 градуса.
Когато месцето стана готово направих сосче: в тиган с малко олио запържих 1- 2 с. л. брашно (в зависимост от количеството сок в тавата), 1 ч. ч. бяло вино и сокчето от печеното. Разбърках добре и полях внимателно заешкото. Върнах във фурната само да клокне и... готово.
Не очаквах да е толкова вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар