неделя, 14 април 2019 г.

Заешко в горчица

           В моето семейство заешкото месце е на почит. Хапваме го с наслада. А аз обичам да го приготвям по различни начини и винаги, когато чуя или видя интересна рецепта, която не съм изпробвала, веднага запретвам ръкави и пускам печката.

          Обичам да гледам и готварски предавания, а от българските много харесвам "Черешката на тортата". Идеята за това вкусно заешко в горчица ми даде Любомир Ковачев. Разбира се аз лекичко промених изпълнението, но резултат наистина бе впечатляващ.



          И така...
          В тавата нарязах зеленчуци по избор, а в момента имах моркови, гъби и шепа чери домати. Посолих ги.


           Зайчето нарязах на порции. Поръсих го със сол, черен пипер и малко суха мента. Нарязах една глава лук на едро и смачках 2-3 скилидки чесън. Така престоява около час.


          След това обилно намазах всяко парче с горчица. Подредих месцата в тавата върху зеленчуците. Налях 1 ч. ч. вода и покрих с фолио. Печох за около час - час и половина на 200 градуса.

      

          Когато месцето стана готово направих сосче:  в тиган с малко олио  запържих 1- 2 с. л. брашно (в зависимост от количеството сок в тавата), 1 ч. ч. бяло вино и сокчето от печеното. Разбърках добре и полях внимателно заешкото. Върнах във фурната само да клокне и... готово.


Не очаквах да е толкова вкусно. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Още приумици