понеделник, 11 юли 2011 г.

Пица "Калцоне"

Идеята ми дойде, разглеждайки кулинарни блогове.
Преди няколко дни с децата ми си приготвихме сладък маймунски хляб и се чудихме дали не е възможно да го направим и солен. Тогава случайно получих и отговора - Pepperoni Pizza Monkey Bread . Веднага се захванахме да изпробваме и тази рецепта, като, както се предполага, аз малко я поизмених.
От посочените в рецептата продукти, замесих тесто и го оставих да втаса. Нарязах го на малки парченца, в които сложих резенче вкусен шпек на "Орехите" и парченце кашкавал. Завих ги и ги подредих в тавичка.



Докато правех това, единственият ми наблюдател беше домашният ми любимец Лъки, който с умоляващ поглед следеше действията ми и се надяваше да изпусна някое парченце салам или кашкавал. Е, разбира се, че "изпусках"... нямаше начин да устоя на настоятелните му "викове".

След като тези малки пици втасаха отново, ги поръсих с малко червен пипер и ги метнах във фурната.
През това време си приготвих сосчето от печени червени чушки. Как ли? Много лесно:с кухненския пасатор леко ги смлях. В тиган задуших лук и чесън и към тях прибавих пасираните чушки. оставих ги само да клокнат и след около 5-10 мин. сосчето бе готово. Поръсих го с чубрица и зелената част на пресен лук.

Ето че и пиците бяха готови...

Сега вече можехме да се насладим на вкусната приумица.


А дъщерите ми бяха най-доволни. /Че кое дете не обича мама да го глези с всевъзможни вкусотии...:)/


Опитай и ти! Да ти е сладко!

сряда, 6 юли 2011 г.

Monkey Bubble Bread

Обичам да се ровя в интернет. И вчера, докато разглеждах рецепти на различни сладкиши, попаднах на тази - Monkey Bubble Bread

Веднага предложих на децата ми да си я направим, а те не бяха много заинтригувани, заради голямото количество захар, което се съдържа в рецептата.
Аз, обаче, днес я изпробвах и мога да кажа, че тези малки маймунски топчета наистина са много вкусни, но и мноооого сладки.
И така - запретнах ръкави и замесих тесто от посочените продукти. Оставих го да втаса.

Разточих го леко и го нарязах на малки кубчета.

Оставих ги пак да втасат. А после всяко едно потапях първо в масло, а после овалвах в захар и канела. /Аз си позволих половината кубчета да овалям и в захар с какао. Получи се уникален вкус./ Подредих ги в тортена форма и пак ги оставих да втасат.

След печенето се получи нещо наистина уникално.


Много са вкусни, когато си ги хапваш с прясно мляко...


Да ви е сладко, маймунчета...

Още приумици